Το διάσημο διήγημα του Εκτόρ Μαλό επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Αντουάν Μπλοσιέ

Υπόθεση


Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Ρεμί σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους. 

O Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική Mrs. Barberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού Joli-Coeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Η αφήγηση επικεντρώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της στη σχέση του νεαρού αγοριού με τον Βιταλίς του Ντανιέλ Οτέιγ, έναν περιπλανώμενο θιασάρχη με – φυσικά – τραγικό παρελθόν και ειδίκευση στην εκπαίδευση ζώων (αν και πάλι, μόλις δύο από αυτά του βιβλίου, ο σκύλος Καπί και η μαϊμού Ζολί-Κερ, καταφέρνουν να φτάσουν στη μεγάλη οθόνη). Η μεταξύ τους σχέση μοιάζει φυσική και γεμάτη ζεστασιά και είναι αυτή που κάνει και την ταινία να αποκτάει ουσιαστικά ψυχή.

 

Πηγές :  http://flix.gr , http://www.cineramen.gr/

 

Trailer