<< ΦΑΝΤΑΣΙΑ >>, η νέα ταινία του Αλέξη Καρδαρά με πρωταγωνιστές Ρένα Μόρφη, Στέλιο Μάινα, Γιάννη Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου

Υπόθεση


Στην πρώτη της κινηματογραφική δουλειά, η Ρένα Μόρφη συναντά στη μεγάλη οθόνη τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Στέλιο Μάινα, σε μία ταινία που μας μεταφέρει στη νυχτερινή Αθήνα της δεκαετίας του ‘90 και συγκεκριμένα στο 1993, ώστε να αποτελέσει ένα ύμνο στον έρωτα, που «ανάβει τις νύχτες». Η «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά μας εξιστορεί έναν μεγάλο έρωτα, που λαμβάνει χώρα μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά μιας εποχής γεμάτης από ουίσκι, τσιγάρα και εφήμερα σουξέ. 

Στο επίκεντρο της τρίτης ταινίας μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη βρίσκονται δύο τραγουδιστές, η Φωτεινή, που τραγουδάει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, τις Χάντρες, και ο λαϊκός-ποπ Κόκκινος, που ερωτεύονται παθιασμένα. Ο έρωτάς τους, όμως, φαίνεται να γίνεται θέμα όλου του κόσμου, καθώς γεμίζει περιοδικά και γίνεται αφορμή εντάσεων, ενώ μοιάζει να ορίζει τόσο την ζωή, όσο και την καριέρα της νέας κοπέλας που ερχόμενη από την επαρχία ονειρεύεται να γίνει διάσημη τραγουδίστρια.  

 
Οι δυο τους, πολλά υποσχόμενοι τραγουδιστές σε μια εποχή που το καλό λαϊκό τραγούδι φαίνεται να ξεθωριάζει, έρχονται αντιμέτωποι με ανεκπλήρωτα συναισθήματα, αλλά και με παλιά και καλά κρυμμένα μυστικά. Όλοι φαίνεται να είναι εναντίον τους, αλλά εκείνοι παραμένουν ενωμένοι, αφού όταν είναι μαζί αισθάνονται πως όλα είναι δικά τους. 

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το τραγούδι που ερμηνεύουν μαζί ονομάζεται «Όλα δικά μας». Το κομμάτι, που ντύνεται με τις φωνές της Ρένας Μόρφη και του Γιάννη Στάνκογλου, υπογράφει μουσικά ο Μίνως Μάτσας και η στιχουργικά η Σοφία Καψούρου, ώστε να έρθει να συντελέσει στον γενικότερο φόρο τιμής της ταινίας στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.  

Δίπλα στους τρεις πρωταγωνιστές θα δούμε και τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Νταλιάνη, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέα Νάτσιο, Κώστα Ανταλόπουλο, Αντίνοο Αλμπάνη, Βασίλη Βασιλάκη, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργο Καφετζόπουλο και Μαρία Αποστολακέα. 

 

 

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

 

Trailer