Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)

Υπόθεση


-  3 ΟΣΚΑΡ: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ,  ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ και Β' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ (Μαχερσάλα Άλι) 

- 3 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΥ και Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ(Μαχερσάλα Άλι)

 - ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ 2018

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο οσκαρικός Μαχερσάλα Αλί του «Moonlight» με τον κορυφαίο Βίγκο Μόρτενσεν, ενσαρκώνοντας έναν πιανίστα και τον σωματοφύλακά του αντίστοιχα καθώς περιοδεύουν στις ΗΠΑ των ‘60s όταν οι φυλετικές διακρίσεις βρίσκονταν στα ύψη.

Η υπόθεση εμπνέεται από το οδοιπορικό που είχε κάνει ο Ντον Σίρλεϊ με τον ιταλικής καταγωγής οδηγό του το 1962, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθαν αντιμέτωποι με μια σειρά από κινδύνους στον αμερικανικό Νότο. 

Ο μουσικός Ντον Σέρλεϊ, ήδη αναγνωρισμένος συνθέτης κι επιτυχημένος πιανίστας της τζαζ, ετοιμάζεται για τουρνέ στον βαθύ αμερικανικό Νότο. Μια κι ένας μαύρος μουσικός, στα μέσα της δεκαετίας του '60, όπου οι φυλετικές διακρίσεις βρίσκονταν στα ύψη, θα κινδυνεύσει εγγυημένα στις πιο σκληρά ρατσιστικές περιοχές της χώρας, ο Σέρλεϊ προσλαμβάνει έναν οδηγό και σωματοφύλακα, λευκό και έμπειρο, τον Ιταλοαμερικανό Τόνι «Λιπ» Βαλελόνγκα. Οι δύο τους θα παραμερίσουν τις διαφορές τους και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αποφύγουν τους κινδύνους αυτού του ταξιδιού, καθώς η φήμη του Σίρλεϊ δεν είναι ακόμη αποδεκτή στον Νότο.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φάρελι

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

 

Trailer


Photo gallery